Receptet på Nutellatårtan.
Tårtbotten:
4 st ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasskräm:
2 st Marsglassar
2 dl chokladglass
1 msk nutella
2 msk grädde
Glasyr:
6 msk nutella
Grädde beroende på hur tjock du vill ha den
Gör såhär:
- Rör ägg och socker tills det blir fast
- Sikta sedan ner vetemjölet tillsammans med bakpulver
- Separera sedan smeten i två lika smetar och rör ner vaniljsocker i den ena och kakao i den andra
- Häll i den ljusa smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och blanda sedan i den mörka smeten i mitten och rör om, likt en tigerkaka
- Grädda sedan i ugnen i på 175 grader i 30 minuter på nedre fals
- Smält ingredienserna till glasskrämen.
- När kakan är klar, låt den svalna och skär ut en rund bit ca 1 cm in i kakan
- Den innersta biten delar du sen på mitten och lägger tillbaka botten i den runda cirkeln
- På botten och i kakan fyller du sen den smälta glasskrämen och lägg sedan på den översta biten och in i frysen i ca 15 minuter.
- Blanda nutella och valfri mängd grädde och häll sedan över kakan och in i kylen tills det har stelnat lite.
- Dekorera kakan på valfritt sett och sedan är den klar att serveras.
