Receptet på Nutellatårtan.

Tårtbotten:

4 st ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
 
Glasskräm:

2 st Marsglassar
2 dl chokladglass
1 msk nutella
2 msk grädde
 
Glasyr:
 
6 msk nutella
Grädde beroende på hur tjock du vill ha den
 
 
Gör såhär:
  1. Rör ägg och socker tills det blir fast
  2. Sikta sedan ner vetemjölet tillsammans med bakpulver
  3. Separera sedan smeten i två lika smetar och rör ner vaniljsocker i den ena och kakao i den andra
  4. Häll i den ljusa smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och blanda sedan i den mörka smeten i mitten och rör om, likt en tigerkaka
  5. Grädda sedan i ugnen i på 175 grader i 30 minuter på nedre fals
  6. Smält ingredienserna till glasskrämen.
  7. När kakan är klar, låt den svalna och skär ut en rund bit ca 1 cm in i kakan
  8. Den innersta biten delar du sen på mitten och lägger tillbaka botten i den runda cirkeln
  9. På botten och i kakan fyller du sen den smälta glasskrämen och lägg sedan på den översta biten och in i frysen i ca 15 minuter.
  10. Blanda nutella och valfri mängd grädde och häll sedan över kakan och in i kylen tills det har stelnat lite.
  11. Dekorera kakan på valfritt sett och sedan är den klar att serveras.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: