Langos a la Andrea

Igår blev jag så himla sugen på Langos så idag fick det allt bli det här hemma. Jag har aldrig gjort Langos innan men tyckte det blev väldigt lyckat för att vara första gången. Jag kollade runt lite efter recept och blandande lite från olika för att nå detta resulat, vilket blev super, men kanske inte äkta Ungerskt :)

 
Du behöver:
 
25g jäst
3dl mjölk
2 stora potatisar (mjöliga)
3msk florsocker
7dl vetemjöl
salt
 
Alternativ att servera med:
 
Gräddfil
Rödlök
Riven ost
Räkor
Rom
eller precis vad du vill.
 
Gör såhär:
 
1. Skala och koka potatisen och gör sedan mos utav dem.
2. Blanda jästen i fingervarm mjölk (37C) tillsammans med florsockret tills allt löst upp sig.
3. Lägg mjölen i en separat bunke (den du ska blanda allt i) och gör som en grop i mitten och häll i en del av jästblandningen där i och rör om till en slät deg. 
4. Lägg därefter i potatismosetm saltoch resten av jästblandningen och rör ytterligare om till en slät deg.
5. Strö över lite mjöl och låt nu degen jäsa under bakduk i normal rumstemperatur eller varmare i 1 timma.
6. När degen jäst klart så gör små bollar likt golfbollar och kavla sedan ut dessa till ca. 5mm tjocka avlånga bröd.
7. Fritera dem sedan i upphettad olja (180C), antingen i kastrull eller fritös, i 1-2 minuter på vardera sida tills dem är gyllenbruna.
 
Lycka till! :)
 
 

 
 
Kommentarer
ɑ n n i k ɑ säger:

Mums!

2015-01-12 | 20:43:17
Bloggadress: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: